Εντάξει, μη λέμε ότι θέλουμε. Είναι ένας φτηνός, υπολογιστής με αρκετές IO θύρες που έχει σκοπό να εξοικειώσει τους νέους σήμερα με τα ηλεκτρονικά και τους υπολογιστές (citation: http://techcrunch.com/2013/01/29/google-giving-grant-worth-525000-to-fund-free-raspberry-pi-for-15000-u-k-schoolkids/).
Λόγω των σημαντικών προτερημάτων του, σημείωσε μεγάλη επιτυχία (citation: http://techcrunch.com/2015/02/17/raspberry-pi-sales-pass-5-million/) στο maker movement (https://en.wikipedia.org/wiki/Maker_culture).
Χαρακτηριστικά παραθέτω εκατοντάδες ευφάνταστα projects από το hackaday (https://hackaday.io/projects/tag/raspberry%20pi) και το gizmodo (http://fieldguide.gizmodo.com/16-fun-projects-for-your-new-raspberry-pi-1657769448).
Είναι αλήθεια ότι αν θες ένα φτηνό σύστημα για να μπαίνεις Facebook, μάλλον το Pi δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συσκευή είναι άχρηστη.
Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα: Αν κρατώντας στο χέρι μου ένα κλειδί και ένα κατσαβίδι ανοίξω το καπό του αυτοκινήτου μου και διαπιστώσω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι με αυτά τα εργαλεία, τότε δε σημαίνει ότι τα εργαλεία είναι άχρηστα, αλλά ότι εγώ είμαι άχρηστος.